Lugnt vatten

Tsunami Warning Center här på Hawaii har dragit tillbaka sin varning :)

Jag och Andreas ligger nere vid poolen på 4:e våningen. Vill inte direkt bege oss till stranden trots återkallelsen.


Uppdatering om Tsunamin

Jag och Andreas gick till affären vid 8 tiden för att handla mat. Med tanke på att man inte vet hur det kommer gå så är det bäst att bunkra upp. Det var dock fler än vi som tänkte så. Folk fick stå i en timme i kö till kassan, vi kom undan lindriga för vi hade färre än 10 varor och kunde ställa oss i snabbkassan. Kändes som Maxi kl 18.00 den 25:e, fast det var kl 08.00 på en lördag morgon.

Nu har de spärrat av vägarna här i Honolulu, i de områden som är i närheten av kusten. Vi sitter fortfarande i vår lägenhet nu och observerar allt från 16:e våningen. Vi lyssnar även på nyheterna så att vi kan följa händelseutvecklingen.

Enligt säkerhets killen nere i receptionen, så trots att vi har havsutsikt kommer vi antagligen inte ens se vågen. Anledningen är att den kommer träffa söder ifrån och vår havsutsikt vätter syd-väst. Vi har en flod som rinner utanför huset och enligt säkerhets killen kommer vi antagligen se at den först dras ut på vatten och att den sen kommer fyllas upp drastiskt. Men man ska nog inte lite på ngt för man vet aldrig.

Ni behöver i alla fall inte vara oroliga därhemma. Läste artikeln på aftonbladet och de förstorar upp det, har inte riktigt fått uppfattningen att "människor flyr i panik".


Tsunamivarning

Ville bara skriva att vi är medvetna om tsunamivarningen. Vi blev väkta kl 7 imorse av managern i huset, som berättade att den första vågen beräknas komma in kl 11 på morgonen vår tid dvs. om 3 och en halv timme. Managern evakuerade 1:a och 2:a våningen i vårt hus, och ville att alla skulle hålla sig på våning 4 eller över. Det har även gått ut signaler över hela Hawaii, som uppmärksammat alla om tsunamin.

Tror inte den kommer slå så hårt över Hawaii då epicentrum var så långt iväg, men självklart förbereder sig ön för det värsta.

Håller er uppdaterade!


Vi tänker på er där hemma i snöstormen























Apartm3nt

Apartment 3 är en restaurang/bar/lounge som ligger i samma hus som vi bor i, fast på tredje våningen. Det är ett ställe som spelar livemusik några kvällar i veckan. Ikväll testade vi stället för första gången och det fick en stor guldstjärna. Det var en tjej som höll i musiken och hon var jätte duktig, sen blev det ockå två väldigt goda drinkar. Min var med lime och grape frukt, Andreas drink var med jordgubbar, lime och dragonberries?! (kanske är drakfrukt, tror iaf det finns en frukt som heter så)












Lite surt :)

Godnatt alla!

Sunset

Idag har det varit praktik för hela slanten. Vet inte om jag berättat det tidigare, men min chef är väldigt virrig. Så han spottar ut idéer och projekt till mig, sen glömmer han lätt bort vad det var han sa för 5 minuter sen, så det blir jag som får försöka ha koll på hans virriga hjärna och snappa upp allt han säger till mig att göra. 

Men idag har jag i alla fall fått i uppdrag att skicka ut förfrågningar till företag om att få teknik prylar gratis i utbyte mot en artikel om produkten i vår tidning, idag skickade jag bland annat ut en förfrågan om en iPad :) Annars så håller jag på med att göra alla deras tjänster och produkter trademarked. Sen har jag ett annat projekt där jag ska göra ett Franchise agreement, då de ska göra sitt företag till franchise i California. Sen har jag fått i uppdrag att skriva ner alla teknik företag i Hawaii :) som de sen ska använda i sin tidning som bevis på att de vet vilka deras kunder är. Sen håller jag på att göra enkäter som vi ska dela ut på alla event för att se om det var uppskattat eller ej. När jag inte gör allt det här ovan sitter jag med social media och mitt projekt med min marknadsundersökning som jag berättat om tidigare.

Så jag har fullt upp, dagarna går jätte fort och det känns bra!

När jag kom hem från jobbet väntade min kära pojkvän på mig, och vi gick till stranden för att kolla solnedgången. Här kommer några bilder därifrån.



På väg mot stranden



At the beach.



snyggo



Underbart fint



Tänk att gifta sig på en strand :)



Ser nästan ut som jag glöder..



Ville inte göra månen avis, så den får också vara med på en bild.



Solen


Ha det bra!

Guided tour

Tänkte ge er en inblick i vår vardag med lite bilder.



I detta huset ligger mitt företag som jag gör min praktik på.



Här har vi företagets "matsal"




Här kommer lite bilder från vår lägenhet, först har vi vardagsrummet.



Matsalsrummet :)



sovrummet



köket



toaletten

Ja nu vet ni lite mer om hur vi har det här!

Godnatt



Besök

Har ju glömt berätta den trevliga och roliga nyheten att min lillasyster Emma och hennes kompis Amelie kommer och hälsar på oss i slutet av Mars. Jag har redan börjat fundera på vad dem ska göra när dem är här :)

Super Sunday


Vi startade dagen med en riktigt stadig frukost.




riktigt lyxigt




Sen blev det poolen.




Var väldigt fint väder om man tittade åt vänster.




Men inte lika fint om man tittade åt höger.




Det störde dock inte oss, vi roade oss ändå.









Sen såg vi en fin solnedgång från lägenheten. Ledsen att det blir mycket solnedgångs bilder, men de är ju såå fina.



Ha det bra!




Fieldtrip nummer 2

Det har efterfrågats fler bilder, och det ska ni självklart få. Idag blev det fieldtrip med Andreas klass, därefter stranden, sen god mat och god dricka hemma i lägenheten. Men bilderna får förklara vår dag istället :)

 

Den typiska gula skolbussen åkte vi runt med :)

 

 

Fina blommor här.

 

 

Detta var detta stället vi åkte till.

 

 

Hon tillkallade de gamla Hawaiianska kungarna (kändes lite som jag var med i filmen Avatar)

 

 

Fin flod nära där vi bor.

 

 

På väg till stranden.

 

 

Stranden.

 

 

Stannade nästan tills solen gick ner.

 

 

Ligger nästan alltid moln över bergen, medan det är fint nere hos oss.

 

 

Bubbligt rosé i solnedgången...

 

 

...med hemmagjord caesarsallad.

 

Ha det bra!


Avatar

Jag och Andreas ska bl Avatarer har vi bestämt. Ni som inte har sett filmen så är det ett folk som lever i skogen och som kan flyga på drakliknande djur. Låter kanske inte så spännande men det är svårt att förklara. Som ni förstår var vi och såg filmen Avatar ikväll i 3D och måste säga att det är den bästa filmen jag sett på väldigt länge, likadant kände Andreas. Jag gick ifrån biosalongen för 3 timmar sen men kan ändå inte sluta tänka på filmen, det är oftast sådana filmer som är riktigt bra. Så alla ni som inte sett den tycker jag borde gå och se den, och då helst i 3D :)

Jag och Andreas visar det nya solglasögon-modet för sommaren...



 

Efter bion gick vi till en sportsbar och beställde in lite att dricka, öl till A och martini till mig...

 

 

Vi ska på fieldtrip imorgon bitti med Andreas klass så det blir en tidig morgon..

GodNatt!!

Adress

Har fått efterfrågningar om vår adress så här kommer den om det är så att ni skulle vilja skicka någon bild på snö eller något annat :)

Andreas Gustavsson och Martina Börjesson
Century Center
1750 Kalakaua Avenue
Apartment number: 1605
Honolulu, HI 96826
USA


Kram!

Regnbåge



Vi vaknade idag och det regnade och var helt grå himmel. Man kunde inte ens se horisonten för både vattnet och himmeln hade samma gråa färg. Men vi fick se en fin regnbåge som kompenserade det dåliga vädret.

Taco

Häromdagen var jag och Andreas nere vid hamnen som ligger i downtown, här kommer lite bilder därifrån.



Tittade man ner för kanten såg man detta fiskstimmet med ett gäng färgglada små fiskar, och väldigt blått vatten dessutom. Här kommer en till från hamnen..

 

Det börjar kännas bättre och bättre med praktiken, har fått en massa uppgifter så nu rullar allt på. Fick ett större projekt idag som jag nog kommer hålla på med ett tag framöver lite till och från. Det innebär att jag ska ringa runt till företag på Hawaii och göra en undersökning hur deras marknasförings åtgärder ser ut (om de nu har några). Anledningen till detta är att mitt företag erbjuder tjänster så som event, webdesign, reklam i tv program, social media, reklam i deras tidning m.m. Med min undersökning kommer de då kunna veta vilka företag som behöver hjälp coh vad de då skulle behöva hjälp med (Vet inte riktigt om jag förklarade det så bra för en icke marknadsförare), men ni förstår kanske helheten i alla fall. På måndag ska jag även börja jobba med social media marknadsföring. Vad det innebär i korthet är att mitt företag hjälper andra företag att uppdatera deras facebook Twitter och MySpace sidor, så känns ju lite som min grej att sitta inne på facebok hela dagarna :)

Min chef (han med high-five) slutar aldrig förvåna mig, idag fick jag reda på att han sökt till American Idol denna säsongen, tyvärr kom han inte vidare (vilket jag faktiskt misstänkte), låten han ställde upp med var Pokerface med Lady Gaga (vilken klassiker). Han och jag sitter inne på samma kontor, och vi brukar lyssna på musik. Idag råkade jag nynna med till en Britney Spears låt. Då utbrister min chef: "Va, Vet du vem det här är? har ni hört Britney Spears i Sverige?" :)

Ikväll blev det tacokväll för att fira att det är helg för min del (och lite rödvin)..

 

 

Ha det bra!


They sure know how to do Big Packs...

Var på ett ställe som heter Sam's Club idag det är en butik som säljer allt från tv apparater till mat. Men det annorlunda med Sam's Club är att de bara erbjuder storpack. Så vill du ha en liter mjölk så får du istället 3 liter och vill du egentligen bara ha en ctron får du 10..ja ni fattar! Jag gick dit för att köpa ett paket havregryn och ja jag kom hem med.....


...typ 5 paket, men nu har jag havregryn för hela vistelsen i alla fall. Det var inte jag som bar hem den som tur var det hade jag en snäll pojkvän som gjorde istället :) Det blev mer än bara havregryn så nu har vi ett väldigt välfyllt kylskåp.


Ha det bra!

High five!

Ännu en dag avklarad på praktiken. Idag fick jag sätta igång med att göra annonser som vi ska annonsera ut på craigslist (typ som blocket hemma), var faktiskt skoj. Jag har nog inte berättat om när jag skulle gå hem för dagen förra veckan, då så skulle jag bara gå in till min chef och säga hejdå då sätter han upp handen (som en high five, ni vet!) jag måste antagligen sett lite frånvarande och konstig ut (för det är väl inte riktigt något man förväntar sig av sin chef iaf inte hemma på en arbetsplats i Sverige), för då utbrister han "eller ni i Sverige kanske inte vet vad en high five är". Så idag fick jag istället en kram både när jag kom och när jag gick, för kram går ju garanterat hem i de flesta länder :)

Här kommer en Hawaii bild för att locka alla er där hemma att komma och hälsa på oss!


 

Godnatt alla!


Hälsojakt

Ni ska bara veta hur brödet är "over here" det är som i England fast tusen gånger värre och då förstår i alla fall ni som var med mig i London. Trycker man på brödet med ett finger blir det ett fingeravtryck ner i brödet som försvinner om typ sisådär en 30 minuter. Detta innebär alltså att bröden är väldigt degiga och luftiga, och jag avskyr verkligen sådana bröd. Jag har därför varit på jakt efter något lite fastare och något lite mörkare bröd i en vecka nu. Och i morse gav jag och Andreas oss ut på en hälsojakt. Och hem kom vi med både surdegsbröd och linfrön, efter att vi hittat linfröna så var jag som ett litet barn på julafton kunde typ inte sluta le :) Här är bilder från promenaden...




Det blev som ni kanske förstog ingen utflykt imorse. Klockan ringde klockan 05.00 imorse, men jag och Andreas kom i den stunden på den bra idén att vi skulle sova vidare istället. Det ångrade vi litegrann för vädret var helt underbart idag och det vi skulle gjort var att vi skulle åkt till ett ställe som heter Diamond Head där man har utsikt över hela Honolulu. Anledningen till att vi skulle dit så tidigt var att vi skulle få se soluppgången därifrån. Men med tanke på att vi kommer va här i 3 månader ska vi nog kunna hitta en annan morgon att åka dit på. Tror det är typ det där berget som man ser i bakgrunden på bilden som vi skulle gått till ( bilden är för övrigt tagen från vår lägenhet)...



Annars har det blivit ännu en dag nere vid poolen. Vi hittade eluttag där nere, så nu kan man sitta med sin dator nere vid poolen och plugga, det är gött det!




Nu sitter vi i sängen med det här goda sakerna och pluggar båda två.


Ha det bra där hemma!

Sushi plate

Visste ni att solen förlorar ca 4200000000 kilogram varje sekund? Det visste inte jag heller innan, men nu när jag har en pojkvän som pluggar astronomi får jag lära mig sådana här intressanta saker varje dag.

Idag är det Alla Hjärtants Dag och Kinesiskt nyår, det har vi firat med sol och bad vid poolen. Nu ikväll gick vi ner mot Waikiki som är ett känt område här i Honolulu nära där vi bor, där mkt shopping och restauranger finns. Vi träffade på massa konstiga utklädda varelser som såg ut som odjur, de var där för att fira in det nya kinesiska året.




Tyvärr var den svår att få med på bild, då den hela tiden hoppade rundor.





Sen blev det en Sushi plate till middag (som vi delade på), det var hur gott som helst. Jag var bara lite suspekt till det vi trodde var bläckfisk (den ljusa med ett svart band på mitten längst till höger på tallriken) den var lite seg att bita i jag gillar mer sådana bitar som tonfisk (den rosa) som smälter i munnen. Men Andreas gav bläckfisken tummen upp!

Vi hann även med en sväng inom "fun planet" och spelade lite airhockey efter maten. Det var första gången jag spelade, och jag tycker inte vi behöver nämna vem som vann för det är inte relevant :) vi behöver bara säga att jag var väldigt duktig för att vara nybörjare.

Nu ska vi snart gå och lägga oss, kanske ska gå upp tidigt imorgon för att gå till en utkiksplats, men det beror lite på hur vädret är.

Ha det bra!

Valentines frukost



Gröt med plommon och blodapelsin med vindruvor

I have made a difference today

Lördag kväll, jag och Andeas ligger utslagna på sängen. Anledningen till att vi är trötta är på grund av att vi gjort en god gärning idag, vi har volontärarbetat :) Första gången i både mitt och Andreas liv så det var väl på tiden. I Andreas religionskurs så ingick en "field trip" ut till en ö som heter Mokauea, på denna ö finns Hawaiis ända bevarad fiskeby. Det vi hjälpte till med var att få ut betongsäckar till ön (som de skulle bygga en toalett av) och vi plockade även glasskärvor och skräp längs med stranden.

Man fick verkligen sig en tankeställare, för all den skit som ligger på stranden kommer definitivt inte från fiskebyn utan det kommer ifrån oss andra människor, som slänger saker där vi inte ska slänga det, och sen driver det upp på fiskebyns strand. Ibland kunde det till och med driva upp kylskåp och tv apparater på stranden. Andreas berättade om "sopön" som driver runt i Stilla havet, det är precis som det låter en flytande soptipp, det är skrämmande. Så tänk på det gott folk när ni slänger era sopor nästa gång :)

 

Här paddlar vi in till fastlandet igen.

 

Puss på er!


Mexikanskt och solnedgång






Fredag kväll

Ja jag vet att vi är lite sega här borta. När det är fredag kväll för oss är det lördag morgon för er.

Jag kommer alltid vara ledig varje fredag nu framöver, vilket känns väldig skönt att ha lång ledigt! Idag när Andreas stack till skolan gick jag en morgon promenad och köpte en kaffe latté på vägen hem. Därefter blev det lite seriöst plugg på C-uppsatsen, det var ändå lite molnigt ute så gjorde inte så mycket att ligga inomhus.

Senare på eftermiddagen gick jag ner till downtown där Andreas skola ligger och mötte upp honom när han var klar. Vi hade planerat att gå och besöka the honorary consul of Sweden. Har väl inte riktigt berättat för alla hur jobbigt det har varit för mig att ta mig hit till Hawaii och hur mkt tid och energi jag och Andreas lagt ner på det (men det får jag berätta i ett annat inlägg) men i vilket fall som helst så har Mr. Cribley som då är the honorary consul of Sweden varit en del av min visum process och hjälpt mig när jag trodde allt var kört. Så jag och Andreas hade bestämt oss för att gå till honom och ge honom en blomma som tack för hjälpen.

När vi kom hem gick vi ut vid poolen och solade en timme men det konstiga var att det var blå himmel och sol men det små duggade ändå. Tror det måste blåst från bergen eller något, sjukt skumt iaf!

Nu sitter vi och dricker rödvin och äte kex och ost :) Om en halvtimme ska vi gå och titta på fyrverkerier som Hilton hotellet bjuder på varje fredag. Sen blir det restaurang för att fira att jag är här.

Ha det bra!

Aloha!

Tänkte ta e liten snabb resumé av Hawaii. Kanske inte alla som vet så mycket om världens mest isolerade ögrupp. Hawaii ligger mitt ute i Stilla Havet, typ så långt ifrån Sverige som det går, och det är USA:s 50:e delstat. Hawaii består av totalt 6 öar, varav Oahu är den ön som jag bor på där man även hittar huvudstaden Honolulu. Det bor ca 1200 000 mäniskor här och i Honolulu hittar man 900 000 av dem, så ungefär lika mng som i Stockholm.

Klädkoden här är väldigt "casual", vilket jag upptäckte på jobbet idag till min stora förtjusning. Jag fasade att jag skulle vara tvungen att gå runt i kavaj och skjorta i 3 månader i 30 graders värme, men icke. Min Chef hade idag på sig ett par illasittande chinos och en (ja såklart) Hawaii skjorta. Det var något jag trodde var en myt innan jag kom hit. Här kommer en utsikts bild från kontoret som för övrigt ligger på roof deck :) dock bara på 6:e våningen. Andreas hade hört att man var tydligen tvungen att vara på en våning över 25 för att få en hyfsad utsikt här i Honolulu pga alla skyskrapor. Men tittar ni riktigt noga så ser ni havet mellan husen :)



De har även ett eget språk förutom engelskan nämligen Hawaiin. Kan två ord än så länge, Mahalo och Aloha! Tror man faktiskt kan komma ganska långt med bara de två orden :)

När jag låg ute vid vår pool igår så funderade jag på varför jag låg helt ensam?! 25 grader sol blå himmel och en pool bara några våningar ner med hissen. Sen kom jag på att det kanske beror på att det faktiskt räknas som vinter nu, konstigt nog, och vi går mot varmare tider precis som hemma i Sverige. Jag tycker dock det är perfekt värme för tillfälligt och det behöver inte bli varmare. Här får ni en bild på vår utomhus pool (ja vi har en inomhus också).



Det som många förknippar med Hawaii är ju surfing. När jag och Andreas var nere vid stranden igår och tog vårt premiär dopp så kryllade det av männsikor som låg ute i vattnet och inväntade den rätta vågen. Såg ut som ett stimm med myror. Så lite surfing ska nog både jag och Andreas försöka hinna med.

För att sammanfatta min första dag på praktikplatsen, så var alla människor på företaget jätte trevliga och välkomnande. De var så måna om att jag skulle bli introducerad för alla så att jag blev introducead till en och samma kille 4 ggr. När han fick frågan "Andrew have you met Martina the new intern?" för fjärde gången så kunde jag iaf hans namn :) Det jag fick börja med idag var att läsa igenom en tjock bunt med papper som var en sammanfattning av vad företaget håller på med. Sen fick jag även börja jobba på riktigt med lite små saker :)

Nu ikväll så har det blivit e lugn hemma kväll. Jag har nog fortfarande inte blivit van vid dygnsrytmen, sov 10 h inatt och började redan känna mig trött vid 19 på kvällen. Nej nu ska jag återgå till min C-uppsats. Här kommer en bild på en flitig pojkvän och en solnedgång. Har kanske inte nämt att vi faktiskt har havsutsikt :)

Ha det gott!
PS. vill tacka min underbara familj+papée för systemkameran den går varmt här borta!




Paradise



Tyckte att rubriken passade in på den här bilden. Idag blev det ingen praktik utan det blir det kl 9 imorgon bitti istället men jag har iaf varit där och jag hittar dit, så känner mig lite mindre nervös idag. Idag blev istället en produktiv "fixa"dag. Tänkte att bilderna får tala för sig själv för nu ska jag och Andreas äta kvällsmat.


I detta huset bor jag och Andreas!



Här kommer lite bilder ifrån idag!



Den här utsikten kan jag nog leva med!



Här har ni utsikten från vår lägenhet på 16:e våningen.



Jag är alltså framme i Honolulu efter 24 timmars flygresa, men det var helt klart värt det. När jag kom till flygplatsen stog Andreas och väntade på mig och när vi kom hem hade han dukat upp med rödvin, färsk frukt, baguetter och ostar. Så som ni kanske förstått är jag nu Sambo för första gången (Om inte Emma Thores och min lilla etta på östermalm räknas) känns hur underbart som helst. Hade blivit glad för att bli sambo med Andreas i en liten sketen förort i Sverige men nu blev det ju i centrala Honolulu, och jag klagar inte!

Imorgon börjar min praktik, ska möta min kontaktperson klockan 9 på morgonen på kontoret. Det är som är planerat för dagen är att gå igenom de uppdrag jag ska få och sen en business lunch med japanska mat. Jag är skit nervös, sitter typ och hackar tänder och är helt frusen om fingrarna. Han skickade över lite av de uppdrag jag skulle få och det lät intressant, berättar mer om det senare.

Här kommer lite fler bilder från kvällen..



Ha det bra!!

RSS 2.0