TAKE THE A TRAIN

Nu är en jobbig hemtenta avklarad och jag tänkte därför unna mig en löparrunda. Jag får passa på att träna nu i veckan för till helgen blir det Kristianstad och reunion med alla från 9:an på högstadiet så då hinns det inte med! Ha en trevlig torsdag!

PESTO alla GENOVESE

En kväll gick jag och Andreas och köpte olika salami, pesto, sallad och italiensk öl. Vi gick sen ner till klippkanten och käkade och kolla solnedgången. Deras pesto är magiskt god!

PALLA FIKON

Fikon växte längs med hikinglederna :)

ROSA OCH GULT

Var är sommaren? Idag började dagen med blå himmel och sol men slutade med spöregn. Annat var det i Italien, bilderna är tagna i Manarola på den dagen då vi hade bäst väder.
Hoppas ni haft en bra måndag!

RESTAURANGEN PÅ TOPPEN

Plats: Restaurant Castello i Vernazza
Åt: Musslor och fisk
Drack: Vitt vin från regionen (La Polenza)
Mysfaktor: 10/10

DANFE

Plats: Stranden i Monterosso
Modell: Båten Danfe

MYSIG GRÄND

Plats: Mysig gränd i Monterosso på en regnig dag
Modell: Jag
Fotograf: Världens bästa Andreas

24 ORE

Plats: Hamnen i Manarola, i en stensoffa
Modell: Okänd (ant. en italiensk dam, att döma av tidningen)

ALIMENTARI FRANCA

De här plommonen smakade gudomliskt och var ett väldigt bra snack att ha med sig under vandringarna :)

Nu regnar det i Göteborrg (som vanligt) och jag sitter här med en stor kopp kaffe och ska sätta mig ner och plugga innan jag ska iväg till skolan.

Hoppas ni får en fin onsdag!


ITALY BY NIGHT

Bilderna är tagna i Riomaggiore, Monterosso al mare och Vernazza.

HIKING

Här kommer lite fler hikingbilder, det var ju faktiskt det vi ägnade oss mest åt. Andreas var en riktig gentleman och bar ryggsäcken under alla 10 dagarna, han sa "du kan få bära den på tåget hem". Väskan var ganska tung då vi var tvugna att ha med oss mycket vatten. Under en hikingtur drack vi hela 7 liter, och det kändes nästan som vi även svettades ut 7 liter. Själva hiking landskapet bestod av mycket trappor och väldigt kuperad terräng. Höjdskillnaden var på 600 meter och när vi gick nerför fick jag till och med lock för öronen. Det var dock inga problem att hitta på alla hikingleder utan man följde bara det rödvita märket som ni ser på bilden ovan. Det sköna var att när man vandrat non-stop i flera timmar i en riktning behövde man inte vandra tillbaka utan man kunde ta tåget. Sista dagen när vi vandrat i 5 timmar så skakade mina ben av utmattning. Det är så en riktigt semester ska vara :)

MINIUTFLYKT TILL GENUA

Jag har fortfarande väldigt många bilder kvar från Italien som jag vill visa er, bland annat åkte vi till Genua en dag. Väl där, strosade vi runt i hamnen och i gamla stan, vi åt även massor av mat. Jag blev riktigt sugen på att köpa med mig de fina italienska böckerna, inte för att läsa (då jag inte kan mer än "hej" på italienska) utan istället ha det som inredning. Tyvärr hade jag bara en ryggsäck med mig till Italien så det får bli en annan gång. Senare på dagen gick vi till en mysig uteservering och drack drinkar och öl. Till drickat blev man serverad obegränsad mängd tapasrätter, så fort vi ätit upp kom servitören ut med mer mat :) Sen tog vi tåget hem till Vernazza som gick längs med kusten så vi kunde titta på solnedgången, väldigt mysigt!

VINVINVIN

Om man kan säga att ens intresse är vin utan att låta som en alkis så tycker jag det stämmer bra in på mig och Andreas. Vi har till och med skaffat oss en app där vi skriver in alla viner vi testar och betygsätter dem. Det postiva med denna appen är att den håller reda på vad man tycker om olika viner, annars är det så lätt hänt att man glömmer.

 

En av de molnigare dagarna i Italien spenderade vi på en vingård, där de odlar, producerar och säljer vin. Vi spontanbesökte stället och frågade om vi kunde få en guidadtur, vilket resulterade i att damen som ägde stället visade oss runt och därefter fick vi sitta ner och smaka på alla deras viner. Deras gård producerar 22000 flaskor/år och de gör både rött-, vitt- och desertvin. När vi gick runt gården och odlingarna fick vi smaka både på olika druvor men också på färska fikon. Jag kommer nog aldrig kunna äta vindruvor här hemma längre för de smakar vatten om man jämför med Cinque Terres druvor. Inte nog med att vi fick smaka en massa vin vi fick även en "liten" tapas tallrik att smaska på och när den var slut kom dem in med mer :) Super gulliga var dem och om ni någonsin åker till Cinque Terre måste ni besöka detta stället!

 


THAILAND

Igårkväll firade vi vår årsdag med att gå ner till restaurangen som ligger i huset bredvid där de kör Thailandstema. När man går innanför deras dörrar känns det som man befinner sig mitt i Thailand. Deras mat var gudomliskt god och tur att vi sa till dem att dra ner hettan för annars hade vi kunnat spruta eld från munnen, för starkt var det ändå. När Andreas ringde och bokade bord frågade dem om vi var ett par och Andreas förklarade hur det låg till vilket gjorde att vi fick "the love corner".
Helt enkelt fem av fem toasters!

GELATERIA

"Glass i stora lass" kan man verkligen säga om vår Italienresa. Vissa dagar köpte vi två glassar per dag en på eftermiddagen och en till på kvällen. Jag skulle kunna fått i mig en tredje, fjärde, femte osv. men mitt samvete höll mig ifrån det. Smakerna som vi testade just den här gången var lakrits, vit choklad, kaktusfrukt, jordgubb, persika och röd pomelo.

 

Nu har vi precis kommit hem från Thailand (Nu blev ni antagligen konfundersamma men information om vår 2 h Thailands resa får ni imorgon)

UNDERBARA TRE ÅR

Idag för tre år sedan frågade Andreas mig om jag ville bli tillsammans med honom, och vad jag svarade kan ni kanske räkna ut. Efter det har vi pendlat i 2 1/2 år först Halmstad-Linköping sedan Köping-London sedan Göteborg-Linköping och mitt i allt fick vi ett halvår tillsammans i en skyskrapa i Hawaii :) Först nu i sommar flyttade vi ihop på riktigt och slipper den återkommande söndagsångesten, och det känns helt underbart!

 

Du är världens bästa älskling..Älskar dig!

FÖRSTA KVÄLLEN

Först kvällen bodde vi i en by som heter Monterosso al mare. Vi gick ut och käka fisk och salami till det drack vi ett rödvin som var producerat i det området som vi vandrat i under dagen.

 

Ha en trevlig onsdag!

FÖRSTA DAGEN

Redan första dagen tog vi på oss vandrarbootsen och gav oss iväg

 

Vi gick genom vindruvsodlingar och stötte på den här mannen som fraktade iväg druvorna

 

Äntligen framme vid vårt första stopp

 

Vi tog oss en välbehövlig fika med kaffe

 

Under tiden vi fikade hade vi den här fina utsikten

 

Vi gick sedan ner i Vernazza och vandrade runt bland alla färgglada hus

 

Vi tog ett dopp i havet

 

Ännu fler flerglada hus

 

Vi begav oss därefter vidare till nästa by

 

Där tog vi ytterligare en välbehövlig paus och käka frukt

 

Vi smakade även på lime som vi plockat längs med vandringsleden

 

Fortsättning följer...

 


DETAILS IN ITALY

Nu är vi hemma och vi har haft det helt underbart. Solen har varit framme 8 av 10 dagar, vi har vandrat 9 av 10 dagar, vi har druckit vin 8 av 10 dagar, vi har ätit glass 6 av 10 dagar och vi har badat 5 av 10 dagar. Mitt minneskort blev fullt efter bara 2 dagar (dvs. jag hade tagit 1100 bilder på bara två dagar) så ni kommer att få se väldigt mycket Italien bilder framöver här på bloggen :)

WATERLILIES


Här kommer lite fler bilder på näckrosor som jag tog när vi var på Marstrand.

FÄRGGLATT


LÖRDAGSKVÄLL

Förra lördagen bjöd jag hem några vänner och hade tapaskväll, alla tog med sig varsin rätt vilket blev riktigt lyckat. Det blev getoströra inlindad i seerranoskinka, soltorkade tomater, hommussnacks, oliver, ost i alla dess former, olivsnurror, couscous, ostfyllda vetetortillas, majsaioli och mycket mycket mer. Couscousen på bilden är blandad med hackad chili, aprikoser och pumpakärnor.

 

Nu ligger antagligen jag och Andreas på stranden eller vandrar vi bland citron och olivträd :)

STARKA NÖTTER

En jättefin sommarkväll för någon vecka sen gick jag och A till tranquilo och drack mojitos och åt starka nötter, en perfekt combo :)

ABCDEFG

När detta inlägget publiceras så lyfter vårt flyg till den italienska rivieran. Jag jobbade min sista dag i tisdags och nu är det semester!! Italien ska bli helt amazing och mycket bilder ska jag ta. Det kommer publiceras lite inlägg här även fast vi är iväg då jag förberett några tidsinställda inlägg. Bilderna är ifrån helgen som var, det blev mkt fika med tanke på det dåliga vädret. Bokstavskexen var en favorit hos lilla Stella :)

RSS 2.0