Uppdatering om Tsunamin

Jag och Andreas gick till affären vid 8 tiden för att handla mat. Med tanke på att man inte vet hur det kommer gå så är det bäst att bunkra upp. Det var dock fler än vi som tänkte så. Folk fick stå i en timme i kö till kassan, vi kom undan lindriga för vi hade färre än 10 varor och kunde ställa oss i snabbkassan. Kändes som Maxi kl 18.00 den 25:e, fast det var kl 08.00 på en lördag morgon.

Nu har de spärrat av vägarna här i Honolulu, i de områden som är i närheten av kusten. Vi sitter fortfarande i vår lägenhet nu och observerar allt från 16:e våningen. Vi lyssnar även på nyheterna så att vi kan följa händelseutvecklingen.

Enligt säkerhets killen nere i receptionen, så trots att vi har havsutsikt kommer vi antagligen inte ens se vågen. Anledningen är att den kommer träffa söder ifrån och vår havsutsikt vätter syd-väst. Vi har en flod som rinner utanför huset och enligt säkerhets killen kommer vi antagligen se at den först dras ut på vatten och att den sen kommer fyllas upp drastiskt. Men man ska nog inte lite på ngt för man vet aldrig.

Ni behöver i alla fall inte vara oroliga därhemma. Läste artikeln på aftonbladet och de förstorar upp det, har inte riktigt fått uppfattningen att "människor flyr i panik".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0