HALMSTAD IGEN



Imorgon blir det Halmstad för mig och Andreas (igen), det är dags att avsluta det sista i skolan innan jag får min examen på fredag! Så det blir tyvärr ingen nöjestripp till Halmstad utan en pluggresa. Men jag och A ska försöka göra det till en trevlig pluggresa så vi ska fika och plugga samtidigt :)

Godnatt!

FÖRFEST



Flickorna hade precis sett SATC 2, vilken inte hade varit någon höjdare. Saras förfester blir alltid lyckade och denna likaså.

ANDREAS I SVERIGE (=SKÅNE)



Andreas lämnade vår lägenhet och Hawaii i Torsdags och på lördagen kom han till Skåne :) Detta var familjen Börjesson tvungna att fira så det blev smörgåstårta, vilket var helt underbart gott.



Festen tog aldrig slut, till efterrätt blev det ägglikör för mig och konjak för killarna. Efter all mat och dricka cyklade vi in till stan på en liten förfest.

UNDERBARA STELLA



Jag klarade mig inte längre än 1 vecka sen fick jag Stella abstinens så imorse tog jag bussen ner till Malmö. Det blev en shoppingdag där nere med en massa second hand (=billigt).



Samtalsämnet hem var; varför heter det bilbarnstol och inte barnbilstol. Ja det kan man diskutera länge, men vi kom inte riktigt någon vart :)



När vi alla kom hem till Kristianstad blev det lax med en helt otrolig dillsås a la Pappa. Imorgon blir en rolig dag först ska vi upp tidigt för att åka till Annas och Raffes (förhoppningsvis) blivande hus för en besiktning, sen kommer Andreas och efter det blir det fest hos Sara!

Godnatt!

UNDERBARA SARA



Gårdagens planer var att träffa Sara efter att hon slutat jobbat. Men först körde jag och lillsyrran lite dancemoves i hallen. Lillsyrran har förresten tatuerat sig!!! Jag är ju egentligen lite emot tatueringar men jag får villigt erkänna att hennes var fin. När Emma hade sagt till mamma att hon skulle tatuera sig hade mamma reagerat genom att säga till Emma: -Du vet att du inte kan ta bort den va?!. Vilket Emma var mycket väl medveten om :)



Min fina Sara...Vi gick till Bagels i Kristianstad och drack kaffe och åt världens godaste kycklingsallad.



Ha en bra dag!

Svensk mat


När jag kom hem till mamma och pappa fick jag självklart välja kvällsmat. Det blev paj, med tanke på att vi inte haft någon ugn i några månader nu så är det paj och klyftpotatis jag gått och längtat efter. Det är något speciellt med Svensk mat...



Självklart blev det även lite rödvin för att fira att jag äntligen kommit hem.



GODNATT!

Halmstad


Nu är man hemma i Kristianstad efter fem intensiva pluggdagar i Halmstad. C-uppsatsen är inlämnad och man är väldigt nära examen nu. Här får ni lite mysbilder från Halmstad, tycker Trade Center påminner lite om vårt hus i Honolulu :) Bilden längst ner är en bild på min gamla lägenhet, saknade den lite när jag fick se den...


En kväll på Bulls

Några glas vin har aldrig skadat

Uteserveringen på Bulls i Halmstad är sommar för mig

Känns konstigt att vara i Halmstad igen var ju hur länge sen som helst. Dessa bilder är ifrån fredag, men det blev en repris igårkväll igen. känns som vi måste motivera oss med något när vi sitter och pluggar hela dagarna. Vi är nog alldeles strax klara med vår kära C-uppsats och det känns helt underbart!

 

Kram på er alla!


Underbara Sverige

Blev en underbar sommarpromenad i Malmö igår

Vet att man inte borde klaga men i min smak är det fortf ganska kallt här hemma. Tyckte nästan jag behövde vantar när jag gick ut från Kastrup. Men det är väl pga att jag fått en lite annan referensram :)


Hemma

Så här fint välkomnande fick jag när jag kom hem till Sverige. Världens sötaste Stella!


Hon blev väldigt förvånad över blixten



Busade lite med moster Tina..



Ett litet charmtroll som hennes mam o pap får hålla hårt i när hon blir 15 :)

Kram

Bye bye...

Nu går bussen mot flygplatsen om 30 min..Idag har vi tagit det superduper lugnt..shoppat lite legat på stranden lite. Men nu bär det hemåt mot Svensk mark...Landar 8 på morgonen på torsdag i Köpenhamn, sen blir det date med min Syster och min systerdotter Stella innan jag drar upp till Halmstad...

Tror jag har bestämt mig för att bloggen inte ska dö bara för att jag åker tillbaka till Sverige...så var inte oroliga, I'll be back!!

Kram

Party party

Idag var det bokat att åka ut på havet och göra en solnedgångskryssning med hur mkt alkohol att dricka som man hann förtära på 1,5 timme...nice!

A är förväntansfull och vi är redan inne på champagne nr1...

Typisk Hawaii bild, med alla surfare som väntar på den rätta vågen och skyskraporna i bakgrunden..

Windy!

Seglen hissade..

Nice..

Vi med diamond head i bakgrunden..

Champagne nr 2...

Champagne nr 3...4...5...

Vi råkade dricka upp hela deras champagneförråd så sen blev det drink istället

Vi och solnedgången

(bilden tagen av vår personliga fotograf...hann erbjöd sig säkert en fyra gånger att ta kort på oss och snacka om han hade inlevelse, var nästan så man trodde han skulle ramla överbord när han tog kort)

 

Efter båten blev det först party på en roofdeck på 14 våningen med utsikt över hela waikiki sen gick vi vidare till en annan förfest i en sjukt nice penthouse lägenhet. Nu ligger A och sover gott i sängen och jag tänkte också krypa ner och sova min sista natt på Hawaii för den här gången!

Imorgon bär det av hemåt :( :)

 

 


Sunrise

I söndagsmorse hade vi bilen till kl 8 så vi tänkte passa på att utnyttja den på morgonen genom att stiga upp kl 5 och köraoch titta på soluppgången. Vi var trötta men väldigt nöjda efteråt.

Underbart fint!

Fina färger

Fin och trött pojkvän

Och här kommer solen fram bakom molnen, efter denna lilla tripp begav vi oss till fruksotbuffén som vi var på i förra veckan, det tyckte vi att vi gjort oss förtjänta av.

 

Kram!


Knyta en fluga?!?!

Tycker ni vi fick till det?!


Blått blått och blått!

Vi hyrde en mustang utan tak :)

Tur hade vi med vädret också, och vattnet var extra blått idag

Vi stannade vid en strand och åt frukost

Denna utsikten hade vi när vi käka frukost

Sen åkte vi vidare och hittade ännu blåare vatten och nästan en helt ensam strand bara till oss

Njuter 199%

Min pojkvän är en hejare på att stå på händerna

Jag förväntar mig att kunna åka till stranden när jag kommer hem också

Tjohooo

Vi fick en kompis

Andreas skulle testa att hoppa in i bilen utan att öppna dörren (ni vet som de gör i filmer) och som ni ser var han grym!!

 

Nu ska jag ha ett C-uppsats möte, sen ska jag och A gå ner på stan och käka..Vill inte åka ifrån min älskling i övermorgon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 


Fira!!

Andreas är nu klar med sin finals-vecka, han skrev sista tentan igår och detta var vi tvugna att fira.

Först blev det stranden...

Sen gick vi till det här haket, som ni nog känner igen och drack drinkar

Andreas njuter med gott samvete

Träffade ett annat svenskt par här som råkade sitta precis bredvid oss, där tjejen tom var från Hässleholm, världen är allt bra liten!

 

Idag hyrde vi en Cabbe och körde runt på ön en sista gång, bilder kommer. Nu har jag bara tre dagar kvar här och tror inte jag fattat det än, har inte börjat packa än och har inte hunnit handla klart allt på min lista så vet inte riktig hur det ska gå, men sorgligt kommer det iaf bli när A lämnar av mig på flygplatsen det är en sak som är säker...snyft!!!

 

Ses snart!

 

 

 


Picnic i solnedgången

 

Ha det bra och ses snart!


Avskedsmiddag

Min chef och ägarna till företaget ville bjuda ut mig och Andreas på en avskedsmiddag. Cheesecake factory blev det med både förrätt, huvudrätt och såklart en cheesecake till efterrätt. Lägger dock inte upp bilder på cheesecaken då jag vet att det finns några tjejer där hemma i Sverige som inte skulle må så bra av det :)

Min Chef och Umma en av ägarna

En gruppbild, Lincoln, Jag, Quincy och Umma.

Kommer sakna dem alla!!

 


Tisdag Kväll

Inne på Hilton området springer den här mannen runt varje kväll och tänder alla marschaller

Hej Hej...

Andreas med Honolulu i bakgrunden

Martina med Waikiki Beach i bakgrunden

Underbart väder

Waikiki Beach

Vi och havet

Puss

Fin solnedgång

Så här galen blir man av att köpa yoghurtglass. Så nyttigt men samtidigt så gott!

 

Nu ska jag och Andreas gå in till Downtown till hans skola och sälja hans böcker sen blir det att gå till mitt jobb och hämta upp mitt rekommendationsbrev från min chef. Kommer nog bli en promenad på två timmar, lite jobbigt när det är blå himmel ch stekande sol men det ska nog gå bra!


Jag har snubblat över en kackerlacka

Ja jag har faktiskt snubblat över en kackelacka även fast ni där hemma kanske tror att detta är omöjligt så lyckades jag med detta igår under min löparrunda. När vi är ute och joggar så springer det ganska mycket kackerlackor runt oss och då är det inte den storleken som vi har i lägenheten som kanske är 1-1.5 cm utan det är 5 cm klassen (okey kanske överdriver lite...men bara lite). Igår när vi sprang var det extra många kackerlackor ute på en löparrunda samtidigt som oss, och då jag är sjukt rädd för att trampa på liven och höra det där knarrande ljudet så hoppade jag över dem. Tyvärr råkade jag i ett av alla mina hopp fastna i mitt eget byxben så jag föll som en pannakaka ner och hamnade precis bredvid kackerlackan!!??!! Och jag var helt handlingsförlamad för jag hade skrapat upp mina handflator. Men som tur var kom Andreas till min undsättniing och räddade mig från den hemska kackerlackan!
Och sen levde vi lyckliga i alla våra dagar...

Bilde är tagen innan löparrundan, jag är alltså ont anande om att jag 15 minuter senare komer att snubbla över en kackerlacka!

 


1 vecka kvar i paradiset

Nu är det exakt en vecka kvar i underbara Hawaii i vår underbara lägenhet med min underbara pojkvän.


Frukost Buffee



Här kommer en bild på amerikanska flaggan och vårt hus igen, denna gången är flaggan hel


Vi har haft två jätte fina dagar, med sol och blå himmel så igår blev det stranden i 3 h sen plugg


Några flamingos inne på Hilton området. Hilton hotellet äger ca 8 stora hus och de har byggt upp det som en egen lite värld där du i princip kan stanna inne på deras område hela semestern och klara dig fint :)



Idag måndag blev det frukost buffe, vi gick up klockan 6 och begav oss till stället som ligger precis vid stranden.


Våfflor, bacon, omellet, färsk frukt, bagels, tomatröra, pannkakor, och en massa mer gottigottgott...


Andreas med sin älskade bacon


Som vanligt med buffe åt man alldeles för mycket


Utsikten från stället, lite molningt idag. Efter frukosten gick vi en timmes morgonpromenad och nu ligger vi i sängen i lägenheten och pluggar...underbar dag!!!!

Kram!

Fest, Sol och Plugg

Igår kväll var det första Fredagen i månaden, vilket innebär party här i Honolulu. Det blev en seriös förfest hos oss, och sen drog vi ner till Apartment 3 som är baren i samma hus.

Tanken var att vi skulle in till downtown för lite clubbing. Men efter att vi kom ut från Apartment 3 var klockan närmare 1 på natten så det blev 10 minuters fest vid busshållsplatsen innan vi insåg att det var inte lönt att bege sig in till stan.

Men så här roligt hade vi iaf på vår egna lilla busshållsplatsfest

Idag blev det sovmorgon sen frukost vid stranden :)

Har varit en fin dag idag med mycket sol. Tänkte ta med mig solen hem till Sverige när jag kommer om 2 veckor, hur låter det?! Ikväll har det blivit den obligatoriska löprundan, sen bara en massa plugg. Imorgon blir det frukost buffee...can't wait!!

Godnatt!


Sista dagen på jobbet

Min chef med en negerboll, han la upp en bild på negerbollen på facebook för han tyckte det var så coolt att han åt en svensk chocolate ball ;)

 

Fina Joy, som också är praktikant, från Amsterdam.

På schemat idag gällde det att dekorera en nattklubb i Honolulu till "Coyote Ugly" tema.

Här sitter jag och täcker över Corona märket då det var en annan sponsor för kvällen.

Vet inte om det blev så mkt åt Coyote Ugly hållet, blev mer lite Western tema.

Igår berätta jag för en arbetskollega att jag aldrig testat "real Hawaiian Food" sen jag kom hit. Detta tyckte han inte var OK, så innan jag gick hem idag kom han inom jobbet med en äkta Hawaiiansk måltid, med pork inlindat i ngt konstigt, kyckling, tomatröra och ris...

 

Jag har en väldigt gullig pojkvän som i smyg hade planerat att hämta mat från vår favorit restaurang bredvid hans skola som en överraskning för mig ikväll. Tyvärr kom jag också på den bra iden att äta där så jag skrev ett mail och fråga om han ville hämta hem mat efter skolan. Men det är ju tanken som räknas tycker jag!

 

Fick förresten reda på igår att jag blivit struken från Master utbildningen i Göteborg till hösten, pga att mina betyg från London inte hunnit registreras än. Var därför lite ledsen igår, tills jag insåg att jag har världens bästa pojkvän så vad har jag då att vara ledsen över..ingenting! Allt löser sig, har haft väldigt mng motgångar med mina utbildningar men allt har alltid löst sig till det bästa i slutet så är helt övertygad om att det kommer göra det i det här fallet också!

 

Ha det bra!

 

 

 


Citat fran chefen

"You Swedes sure know how to do balls"

Detta sa han nar han fick smaka mina himmelska negerbollar...

En dag på jobbet

Denna vägen går jag till jobbet varje dag

Fem fönsterputsare långt uppepå högersida, hade behövt en saftig lön för att jobba som en sådan.

The office

Alla väggarna pryds av skivomslag och bilder på kändisar som chefen mött.

Lunch N' Learn, en lunch där vi bjuder in olika företag och har föredrag om vikten av att använda Social Media + att det bjuds på gratis lunch.

En panorama...

..vy över utsikten...

...från kontoret

 

Nu ska jag springa till jobbet och sista dagen! Lite ledsen i ögat känner jag mig..det ska bjudas på äkta negerbollar, de hade tyvärr inte pärlsocker i det här landet, vilket jag tycker det ska vara men det fick funka med kokosflingor :)

 

Ha en trevlig helg!


Selleri + Jordnötssmör = Sant

En arbetskollega till mig har fått cravings för selleri med jornötssmör. Ja jag vet det låter konstigt men är tydligen ganska vanligt här i USA. Och häromdagen så tog hon med sig lite extra selleri så att jag fick smaka. Måste säga att det får godkänt, och kanske lite mer än bara godkänt. Men tror man måste tycka om selleri i vanliga fall också för att tycka om det. Tar man sen inte så värst mkt jornötssmör så blir det ju väldigt nyttigt också.

Kram!


Sista timmarna på Kauai

Ena stunden såg himmeln ut så här....

efter 10 min vräkte regnet ner, men det gjorde inte oss så mkt för vi gömde oss här inne

Mysigt ställe

Där vi drack kaffe och pluggade innan flyget gick hem..

 

Godnatt!


Amerikaniserade

Här har vi en riktig amerikan med sin bensintörstiga bil, kulmage, hamburgare och frapuccino från MacDonald's :)

Haha!

Jag hade inte rikitigt samma inlevelse som Andreas..och min mage är nere vid knävecken. Jag har väl inte blivit lika amerikaniserad som Andreas hunnit bli, men han har ju varit här lite längre än mig :)

 

 

 


Na Pali Coast

På söndagen blev det ytterligare en hike. Denna var dock endast 7 km tur o retur med en höjdskillnad på 120 m upp sen 120 m ner 120 m upp sen 120 m ner osv...ja ni fattar. Na Pali kusten är väldigt speciell då man inte kan komma dit på något annat sätt än till fots, pga att klipporna är väldigt branta och sluttar rakt ner i havet.

Första backen, kan ju erkänna att rumpmusklen och baksida lår var lite möra sen gårdagens vandring

Väldigt turkost vatten

Fiiin :)

Riktig regnskog

Fin natur

Vilopaus

Längs med denna kusten gick vi in och ut ur dalarna och upp och ner i höjdskillnaden.

En fin blomma och min fina pojkvän

Här i bakgrunden hade vi en hippiekille som hade en bandspelare i öronen och dansade upp för berget.

Framme vid slutmålet som var stranden som Andreas pekar på, här ser ma även skyfalet so kom över oss några minuter senare

Älskar min kamera

Tror jag räknade sträcken till 82 st döda. Ni kan vara lugna vi badade inte på stranden, jag fick typ tuppjuck bara Andreas hade vatten upp till anklarna :)

 

Ha det bra!


Underbaraste frukosten någonsin

En av Andreas lärare har under en längre tid bott på Kauai, därför frågade Andreas henne innan vi åkte vad vi inte fick missa. Då sa hon Waimea Canyon och äta frukost på St Regal Princeville Hotel. Får man tips från en "local" så ska man följa det, så tidigt på morgonen bar det iväg för frukost.

Vi var iväg så pass tidigt så vi fick se soluppgången

När vi kom fram till hotellet visade sig att det var värsta lyxhotellet med värsta utsikten över Hanalei Bay.

Fortsättning följer...


Kauai Sunset

 

Fortsättning följer...


Belöning

Efter vår vandring blev det varsin välförtjänt Pizza. Har dock inga bilder på denna gudomliga pizza för vi var båda såå extremt hungriga så att plocka fram kameran när vi fick in maten var inte ett alternativ.

Efter pizzan blev det stranden

Turkost vatten

Andreas tog en tuppfri tupplur :)

Inte nog med pizza det blev även italiensk glass

Här kommer några blombilder :)

Fortsättning följer...


5 km ner och 5 km upp

Vi bestämde oss för att det var inte nog med att bara beskåda Waimea Canyon från utkiksplatsen utan vi begav oss ut på en "liten" vandring. Det var 5 km ner till botten av canyonen och 5 km upp till toppen igen, med en fallhöjd på 700 meter. Kan nog ärligt säga att det var en av de jobbigaste träningspassen jag varit med om (Mam o Pap, ett medelpass på F&S kan man inte ens jämföra med det här)

Inte nog med  att man fick träning utan även en underbar utsikt. Denna bilden är tagen precis i början av hiken.

En liten vilopaus

Som om det inte var nog så jobbigt för benen att bara gå, så övade vi "90 graders stolen" :)

Denna hiken klassades som svår, och som ni ser var det ganska brant på vissa ställen

Blev inte lättare med små stenar som underlag. Här har vi bildbeviset på att jag ramlade!

Här är vi nere på botten :) :)

Välbehövlig vila, mina ben skakade av ansträngning bara efter att ha gått nerför.

På väg uppför, och det är inte vatten på Andreas tröja :)

Vatten har aldrig smakat sååå gott!

Två stolta vandrare.

 

Fortsättning följer....

 


Mini Grand Canyon

Efter att ha överlevt den lilla propellerflygplansrutten på 35 minuter över till Kauai blev det mexikansk chimichanga med corona.

På lördagen gick vi upp klockan 6 på morgonen och åkte till Waimea Canyon, som är Stilla havets svar på Grand Canyon. Vi var båda två ganska trötta då det inte blivit många timmars sömn pga att vi hade en granne i form av en tupp som börja gala vid 4 på natten. Kauai kallas även för kyckling ön för det vimmlar av kycklingar och tyvärr också tuppar!!!

Andreas flyger :)

Det var faktiskt lite svårt att ta in naturen för det var så enormt och annorlunda

Man kunde se vattenfall lång bort och åar som rann längst nere i dalarna

På denna ön luktade det otroligt gott, mkt tack vare alla fina blommor som växte överallt. Anledningen till att det växer så mkt blommor är för att det är en av världens mest regniga platser.

Fortsättningen följer....

 

Kram!


Flower Power

Happy Valborg där hemma!















Nu går flyget till Kauai om 5 timmar..så komme bli lite bloggtomt de kommande två dagarna.

Ha en trevlig helg där hemma!

RSS 2.0