Sunrise at the summit of Haleakala mountain

Ännu en tillbakablick från Maui, där vi faktiskt hade bestämt träff med ett bekant ansikte. Nämligen Andreas kompis Martina som han bodde ihop med i Australien. Världen är allt bra liten, så det blev lite drinkar med Martina och hennes två vänner som hon studerar med i USA.

 

Jag och Andreas hade bestämt oss för att åka upp till toppen av vulkan kratern på 3000 meter morgonen efter vår drinkkväll. Vi planerade att åka upp så vi skulle få se soluppgången, så därför steg vi upp klockan 4.00 på morgonen och gick och la oss förrän klockan 2.00 på natten, verkar kanske inte så genomtänkt men det var det :)

Ni kan ju tänka er hur vi mådde när väckarklockan ringde klockan 4, men upp kom vi och ut i bilen kom vi också. Tror vi hann köra i 2 km när vi märkte något blått ljus i bakrutan, fabror-polis! Så det var bara till att snällt köra in till kanten. Just i det ögonblicket inser vi att vi kört utan lysena :) Ganska komiskt att varken jag eller Andreas märkt att vi inte hade ljusen tända då det faktiskt var kolsvart ute...En liten visa om att Sverige alltid har lysena på och att vi var dumma turister som trodde det gick på automatiskt gick hem hos fabror-polis och vi fick åka iväg utan böter :) Det positiva med detta var att vi blev båda två ganska pigga efter den här incidenten.

Vägen upp till vulkan toppen var ingen höjdare det regnade , blåste och var mörkt plus att vi körde på serpentinväg! Men vi visste att vi körde mot det här: (vilket gjorde att det kändes värt det)

 

(inte jag som tagit bilden)

Just denna morgon då vi bestämt oss för att åka upp hit låg molnen väldigt högt upp. Detta resulterade i att det istället såg ut så här:

Vi hade alltså kört i över två timmar för att komma upp och titta på tjock dimma. Men nu kan vi verkligen säga att vi varit mitt inne i ett moln och det är det inte många som kan :)

Nej det är inte maskerad utan det är 5 grader kallt! Sådan här kyla har vi inte upplevt på ett tag vilket gjorde att vi fick förbereda oss väl. Vi hade inga långbyxor eller tjocktröjor med oss till Maui så jag och Andreas gick in på den billigaste klädaffären vi kunde hitta och hittade två farmorskoftor på rea dessutom, och strumpor i flip-flop börjar nog snart bli modernt ska ni se...

Både jag och Andreas är väl fortfarande en aningen deppiga över att vi inte fick uppleva en riktigt soluppgång på toppen av Mauis:s vulkan. Men nu håller vi redan på att kolla resor till andra öar, kanske "the big island" så får vi se en levande vulkan istället :)

Ha det bra!

 


Kommentarer
Postat av: emma

Hihi ni är så söta :)

2010-03-26 @ 11:28:45
URL: http://emmath.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0