Stairways

Ok så nu kommer uppdateringen om det olagliga som killarna gjorde häromdagen, sorry att jag glömde det. Det finns en vandringsled som heter stairways to heaven här på Oahu, namnet har den fått för att man går 4000 trappsteg rakt upp för ett berg och man får ofta gå igenom molnen vilket gör att de känns som man kommer till himmeln. Redan 1943 byggdes leden och då hade man en radiostation längst upp på toppen, trapporna/stegen var då byggd i trä?!. Jag hade då aldrig gått upp där om det hade varit en träkonstruktion idag, men som tur är har de restaurerat den 2002. Innan 2002 var det vissa trappsteg som saknades och man fick helt enkelt dra sig upp med rep, jag har sett bilder och det såg ganska farligt ut. Trots den stora renoveringen av trapporna/stegen är leden fortfarande stängd, det beror mycket på att marken ägs av olika människor och att lokal befolkningen inte vill ha en massa spring där.

Leden är därför bemannad med vakt från 6 på morgonen så killarna var tvugna att stiga upp klockan 4 på morgonen för att undvika att bli tagna. De var också tvugna att ha svarta kläder då man annars kan bli sedd från motorvägen och folk kan då ringa polisen. Så det var inte helt riskfritt...

Här har vandringen börjat och det är fortfarande ganska mörkt ute. Tydligen var det inte helt enkelt att hitta fram till där själva trappan började, men som tur var träffade killarna på ett annat gäng som hade varit där förut som de följde efter, men trots det gick de vilse. Det var kringliga stigar i en kol svart skog innan de äntligen kom fram till där trapporna började.

Så här såg trappkonstruktionen ut, på vissa ställen var det som att gå på en stege.

Här kommer de upp på en av de avsatsersom fanns längs leden. Härifrån ser ni motorvägen också.

Det var ganska mäktig utsikt.

De fick även se soluppgången

Här är de på toppen inne i ett moln. Tydligen hade alla varit ganska nära att ge upp under vägen upp, men de klarade sig allihop ända till toppen!

Blöt, svettigt, trött men glad!

Underbar utsikt!

Ganska brant lutning på trapporna..

 

Nu ska jag återgå till lite C-uppsats och praktikrapport plugg...tjohooooo!

Kram!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0