LEILAS BRÖD
4 ½ dl filmjölk/yoghurt
1 dl mörk sirap
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn (+ till dekorering ovanpå)
2 ½ dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Du rör bara ihop yoghurten med sirapen för sig och alla torra ingredienser för sig (hacka nötterna grovt). Därefter lägger du ihop det blöta med det torra och vips så är det klart. Häll upp det i formar med bakplåtspapper i, sen in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Vill man så kan man även ha i russin i brödet.
Ikväll blir det "finsittning" i stadshuset här i Göteborg. Så då blir det på med gala klänningen (som jag inte äger) för då ska borgmästaren hålla tal och hälsa oss graduate students välkomna. Fint ska det va! Idag är det superfint väder här i GBG så några ifrån klassen ska träffas lite tidigare för att ta en drink på någon mysig uteservering. Man får passa på innan det blir för kallt!
Ha det bra!